Mikrofiktiokilpailun kilpailukutsu

DINOSAURUS
(kirjoittanut Augusto Monterroso, suomentanut Aleksi Nikula)

Kun hän heräsi, dinosaurus oli yhä siellä.

Tervetuloa osallistumaan Hallauksen mikrofiktiokilpailuun! Kilpailu alkaa 1.2.2019 ja aikaa lähettää tekstisi on 1.7.2019 asti. Kilpailun teema on vapaa, mutta teksti saa olla enintään 140 merkin, siis lyhyen Twitter-viestin, pituinen. Kilpailuun otetaan enintään kolme tekstiä per henkilö.

Mikrofiktio koettelee sekä kerronnan että proosan rajoja ja haastaa kirjoittajaansa jättämään tarinastaan kaiken turhan pois. Yksinkertaisuudessaan Twitter-novellit voivat olla jopa haikumaisia. Niitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa runoihin, sillä mikrofiktio muistuttaa muodoltaan tavallista novellia: sillä on aihe ja tarina, jolla on alku, keskikohta ja loppu. Joskin nämä ovat joskus vain lukijan mieleen maalatuissa kuvissa.

Lähetä tekstisi otsikolla ”Mikrofiktiokilpailu” sähköpostitse osoitteeseen hallauslehti@gmail.com 1.7.2019 mennessä. Kirjoita viestiin lisäksi nimesi ja nimimerkki, joka kirjoitetaan myös kilpailutekstin yhteyteen. Liitä tekstisi sähköpostiin tiedostomuotona .doc, .rtf, .txt, .odt tai .pdf. Kaikki tekstit saavat olla samassa tiedostossa, mutta tarkista, että nimimerkkisi näkyy joka sivulla. Näin tunnistamme voittotekstin lähettäjän. Älä kirjoita kilpailutekstiä sähköpostin viestikenttään.

Kilpailun kaksi parasta tekstiä palkitaan Hallaus-kassilla ja 50 € arvoisella lahjakortilla. Kilpailuun lähetetyt tekstit julkaistaan Hallauksen Twitter-kanavalla (@Hallauslehti) ja www.hallaus.fi sivulla. Lisäksi voittajatekstit ja kolme kunniamainintaa painetaan kasseihin ja julkaistaan Hallauksen numerossa #27. Lähettämällä tekstisi hyväksyt niiden käytön yllämainittuihin tarkoituksiin.