Tietoa

 

MILLAINEN JULKAISU HALLAUS ON?

Hallaus on antologiatyyppinen, kustannustoimitettu julkaisu, joka ilmestyy kahdesti vuodessa. Jokaisella numerolla on oma erityinen teema.

Julkaisua toimitetaan pääosin vapaaehtoisvoimin ja julkaistaan Huutomerkki ry:n hankkimin varoin. Aikakauskirja saa Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kulttuurilehtitukea.

Julkaistavat teokset valitsee päätoimittaja. Sanataiteellisena julkaisuna Hallaus ei vastaa kirjoituksissa esiintyvistä poliittisista tai moraalisista kannanotoista.

Hallaus on B5-kokoinen, sisus on mustavalkoinen ja kannet neliväriset.

 

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Teoksia voit tarjota vastaamalla tulevan numeron kirjoituskutsuun, jonka löydät aikakauskirjasta sekä Huutomerkin ja Hallauksen sivuilta. Tervetulleita ovat kaikki sanataiteen muodot esseistä ja runoista sarjiksiin, kollaaseihin, kuvituksiin ja käännöksiin. Pyrimme esittelemään myös kuvataidetta.

Teosten ihannepituus on 1–6 sivua, noin 350 sanaa per sivu. Kuvien tulee olla mustavalkoisia ja korkearesoluutioisia (300 dpi). Tiedostomuotojen tulee olla yleisiä (rtf, docx, doc ja kuvissa pdf, jpg). Pääsääntöisesti emme käsittele tekstitiedostoja, jotka on taitettu pdf-muotoon. Pelkkä linkki internetsivuille ei myöskään kelpaa. Teosten tulee olla ennen julkaisemattomia (omakustanteita ja sähköistä julkaisua ei lasketa). Tekstin erityinen muotoilu voidaan säilyttää, jos tekijä sitä toivoo.

Teoksen oheen tulee liittää katuosoite, puhelinnumero sekä parin virkkeen vapaamuotoinen, julkaisukelpoinen esittely itsestä ja suhteesta pohjoiseen. Mahdollinen Huutomerkki ry:n jäsenyys on hyvä mainita.

Teoksista ei makseta palkkiota. Hallaus varaa oikeuden julkaista painetun materiaalin myös verkkoversiossaan. Muutoin teosten oikeudet säilyvät tekijällä.

Lähetä teoksesi osoitteeseen jussimoi@gmail.com. Julkaisusta ilmoitetaan noin kuukausi ennen aikakauskirjan ilmestymistä.

 

HISTORIA

Äänekäs ja pohjoinen Hallaus syntyi noin vuosi kirjoittajayhdistys Huutomerkki ry:n jälkeen ja ilmestyi aluksi viiden kuukauden välein. Ensimmäinen päätoimittaja oli Ville Pohjonen (nrot 1-3), jota seurasi Paavo J. Heinonen (nrot 4-7). Vuonna 2009 remmiin astui Jarkko Lauri (nrot 8-18) ja samalla Hallaus muuttui pelkästä jäsenlehdestä tilausjulkaisuksi. Vuonna 2015 Hallauksen päätoimittajaksi vaihtui Jussi Moilanen.

Numeroon 14 asti Hallauksen graafisesta ilmeestä vastasi Heikki Riikonen ja Laboratorio Uleåborg, joka myös sponsoroi julkaisua. Tämän jälkeen taitosta huolehti sarjakuvataiteilija Harri Filppa. Numerosta 19 lähtien taittoa on hoitanut toimittaja Anni Hyypiö

 

KERÄILYSARJA

Hallauksella on juokseva numerointi, joka lähtee liikkeelle ensimmäisestä julkaisusta. Jokainen numero on erivärinen ja –teemainen (joskus tulkinnanvaraisesti). Värit ovat vaihdelleet mattahopeasta keltaiseen ja teemat Kekkosesta nonsenseen. Yhdessä numerot muodostavat keräilysarjan, joka toimii kirjahyllyn (tai hyyskän) tissain-elementtinä. Jos haluat vanhoja numeroita, ota yhteyttä päätoimittajaan.

 

MISTÄ OSTAN HALLAUKSEN IRTONUMERON?

Irtonumeroita (ovh 6 €) myyvät:

Huutomerkin tilaisuudet,

Jamera-kirjakauppa (Asemakatu 29, Oulu),

Kirjakeskus (Isokatu 32, Oulu),

Kirjakahvila Nispero (Tähtitorni, Linnasaari, Oulu, vain kesäisin),

Oulun Sarjakuvakeskuskus, Turun sarjakuvakauppa (Valve, Oulu),

Real Deal (Isokatu 10, Oulu),

Akateeminen kirjakauppa (Pohjoisesplanadi 39, Helsinki),

Levykauppa Äx (Hallituskatu 29 B, Oulu),

Kooma Boutique (Tarkka-ampujankatu 14, Oulu),

Korundi (Lapinkävijäntie 4, Rovaniemi)

Hi-hih (Valtakatu 24, Rovaniemi)

Cityn kirja (Ainonkatu 4-6, Rovaniemi)

Galleria Värinä (Valtakatu 19, Rovaniemi)

Päätalo-instituutti (Taivalkoski)

 

 

ILMOITUSHINNAT

Etukansi sisus 250 euroa. Takakansi sisus 200 euroa. Lisäväri sopimuksen mukaan.

 

HALLAUS MUUALLA

Hallaus on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton eli Kultti ry:n jäsen. Käy Hallauksen sivulla Kultti ry:ssä, josta löydät mm. aikakauskirjan juttuja.

 

SAAVUTETTAVUUS

Jos olet näkövammainen tilaaja, voimme lähettää sinulle aikakauskirjasta pdf-version, jonka voi lukea ruudunlukuohjelmalla. Halutessasi voit tilata Hallauksen äänikirjana Näkövammaisten keskusliiton (NKL) Lukupalvelusta.